top of page
Man kust hand van zwangere vrouw.jpg

HypnoBirthing

HypnoBirthing is dé manier van geboorte geven aan een nieuw leven waar elke vrouw, naar mijn mening, weet van zou moeten hebben. Zodat ze de regie heeft over haar zwangerschapsproces en de geboorte. Een goede start voor jullie als kersverse ouders en jullie kindje.

Wat is HypnoBirthing?

Prettig bevallen zonder pijnstilling: het is echt mogelijk en iedere zwangere kan dit leren.

HypnoBirthing® is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, rustige en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden. 

De nadruk ligt op zwangerschap en geboorte, maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Het is een simpel en eenvoudig programma dat zorgvuldig is doordacht door de jaren heen om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte.

Je leert een veilige manier om kalm te bevallen, je angsten los te laten,  technieken (zelfhypnose) om in een heel diepe ontspanning te komen en je krijgt veel kennis over alles rondom de geboorte. Door diepe ontspanning kan je je focussen op het geboorteproces, ondersteun je je lichaam (in plaats van dat je tegenwerkt) en maak je gebruik van het natuurlijke pijnstillend vermogen zoals de natuur het bedoeld heeft.

Heftige pijn hoeft geen deel uit te maken van de geboorte van een kind, als er geen angst en bijzondere medische omstandigheden aanwezig zijn.

Door geleide meditaties, het kijken van positieve geboortefilms en het leren van ontspannings- en ademhalingstechnieken, krijg je vertrouwen in je barende lichaam. In de cursus leer je technieken waardoor je veel gemakkelijker endorfine en oxytocine aanmaakt tijdens de bevalling. Dé hormonen waardoor je je ontspannen en gelukkig voelt en pijn geblokkeerd wordt. 

Gratis informatieavond op 17 of 24 april van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Door de informatieavond krijg je een duidelijk beeld van wat HypnoBirthing precies inhoudt. Ik ga per cursusdag/avond uitleggen wat je die cursusdag/avond gaat leren, we doen een heerlijke ontspanningsoefening en er is ruimte voor al je vragen. 

Interesse in de informatieavond? Meld je dan aan via het contactformulier op de website. Je mag me ook bellen/een berichtje sturen. 0610659200. 

bottom of page